Sicilien leverer nogle af de bedste italienske vine

Sicilien. Oranges and lemons, blue sea, Mount Etna and clouds in the background
Sicilien. Oranges and lemons, blue sea, Mount Etna and clouds in the background

Vine fra Sicilien er mirakuløst dejlige

Vine fra Sicilien er et af de fokuspunkter, Winetalk har udvalgt sig, fordi vinene understreger så klart Italiens enorme varietet inden for vindyrkning. Du kan være en måned på Sicilien og drikke nye vine hver dag, du sikkert aldrig har hørt om.
Sicilien er en af Europas ældste vindyrknings regioner og byder efter flere 1000 år stadig på nogle meget behagelige overraskelser. Siciliens ønologiske historie er en gammel historie, der stammer fra det tidspunkt, hvor øen var en del af Magna Graecia. Man har forfinet sin vindyrking i over 2000 år uden at gå på kompromis med udgangspunktet og de grundliggende værdier.

Sicilianske vine, du bør smage.

Italiens vindistrikter

Vine fra Sicilien er meget mere end vine fra Etna

Man forbinder normalt fine vine med det vestlige Sicilien eller områdene nær Etna-bjerget, men mange nye vingårde er sprunget op over hele øen. Siciliansk vinproduktion er ikke kun sorter. Siciliens vintage-vin er en magisk vinkreation, og mange af øens traditionelle vine og spiritus er berømte langt uden for dens bredder. Sicilien har udover sine bord og dessertvine også en række regionale likører.

Vinene  er velsignet med et perfekt vinklima

Magien ligger i den frugtbare jord og Siciliens lange, skyfri somre – med nok fugtighed, men næsten ingen regn fra juni indtil høsten i slutningen af ​​august – to faktorer, der gør sicilianske årgange bemærkelsesværdigt konsistente fra år til år.

Sicilianske vine, du bør smage.

Siciliens oldgamle vinhistorie og lokale druer

Den udsøgte gæstfrihed, der tilbydes af mange vingårde, har spredt sig over hele øen. Mange vinproducenter er åbne for offentligheden for smagning, hvilket giver mulighed for at sætte pris på produktionen af ​​sicilianske vine DOC og DOCG, hvad enten det er rødt, hvidt, rose, likør eller mousserende, stammet fra dyrkning af indfødte druesorter: først og fremmest Zibibbo, den ældste, importeret fra fønikerne i Pantelleria, Black Avola, Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio, Carricante, Catarratto, Cricket, Frappato, Perricone og Inzolia.

Agricola Cortese, Sicilien
Agricola Cortese, Sicilien

Oranges and lemons on a wooden table with blue sea, Mount Etna, and clouds in the background

Den sicilianske vinproduktion

Vinproduktionen koncentreres for 80% i provinserne Trapani, Agrigento og Palermo. Province of Trapani repræsenterer over 50% af det samlede regionale beløb. Den eneste sicilianske DOCG-vin (registreret og garanteret oprindelsesbetegnelse) er Cerasuolo di Vittoria produceret i området Ragusa med vinstoksorterne Nero d’Avola og Frappato. Nero d’Avola, et siciliansk symbol: Fra den sydøstlige del af øen, mellem Ragusa og Syracuse, har den spredt sig overalt, ofte med svingende resultater, kæmper mod de internationale vinstok-sorter og blevet et siciliansk oenologisk symbol.

De vigtigste vindruer på Sicilien

Nero d’Avola

Nero d’Avola

Carricante, den unikke vindrue fra Sicilien

Carricante

Køb vine fra Sicilien

Her er et antal virkelig kompetente deltagere på podiet:

Sicilianske vine, du bør smage.

 

Se også traveltalk.dk for inspiration til vinrejser til Frankrig, Italien, Spanien mv.

Det officielle site Visit Sicily med vinafsnit. 

Vinsnak
Espresso machine
Mad og Vin

Espresso per favore

Hvad er rigtig espresso kaffe? Hvad er den bedste espresso kaffe og de bedste espresso cafeer i Italien. Espresso er en type kaffe, der brygges

Bonollo Grappa Italy
Vin nyt

Grappa talk

Grappa talk: Når druekvaset bliver til guld Vi har teamet op med en af Danmarks skarpeste Grappa kendere, Peter Waldorff og sender dig denne post.

Malbec druer
Druer til vin

Malbec

Malbec indtog Argentina Malbec er en druesort, der oprindeligt kommer fra Sydvestfrankrig, men den er nu bedst kendt som en af de vigtigste druesorter i

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]