Vinhuset Antinori, ikonisk vin i Toskana, Italien

Vinhuset Antinori, der producerer Solaia, Tignanello og top Chianti.

Villa Antinori en Chianti Classico,  er en af de mest kendte vine i Italien. Producenten Marchesi Antinori er nok Toscana’s mest berømte vinhus.

Tenuta Tignanello-ejendommen ligger i hjertet af Chianti Classico, i de let rullende bakker mellem Greve- og Pesa-floddalene. Det strækker sig over et område på 319 hektar, hvoraf 130 er dedikeret til vindyrkning.

Antinori vinmarker i Toscana

De to supertoskanere fra Vinhuset Antinori

Vinhuset Antinori er legendarisk i italiensk vinproduktion .To af gårdens dyrebare vinmarker ligger på samme bjergskråning, Tignanello og Solaia, på jord, der stammer fra marine sten fra Pliocene-perioden, ødsel rig på kalksten og skifer. Vinstokkene nyder varme temperaturer om dagen og køligere aftener i hele vækstsæsonen. Det er perfekt at være vin her.

Gårdens to signaturvine, Solaia og Tignanello, er produceret på  disse vinmarker og er af den internationale presse defineret som “blandt de mest indflydelsesrige vine i historien om italiensk vinavl”. Ifølge Marchesi Antinori er disse topvine en løbende udfordring og en uendelig lidenskab. Det tror vi gerne på.

Vinhuset Antinori vinkælder

Villa Antinori, en af de mest kendte Chianti Classico

Villa Antinori 2013 er lavet på 60% Sangiovese, 20% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot og 5% Syrah. En drue-kombination, der bløder op og afrunder Sangiovese druen.

Tignanello-ejendommen har vinmarker med indfødte Sangiovese-druer samt nogle andre ret utraditionelle sorter i området som Cabernet Franc.

Læs om Antinori´s  Supertoskanere: Tignanello og Solaia. Toscana vin, når det er bedst. Kan også købes her til dagspris.

Vinrejser til Italien

Tignanello, den første super Toskaner

Vinsnak
Espresso machine
Mad og Vin

Espresso per favore

Hvad er rigtig espresso kaffe? Hvad er den bedste espresso kaffe og de bedste espresso cafeer i Italien. Espresso er en type kaffe, der brygges

Bonollo Grappa Italy
Vin nyt

Grappa talk

Grappa talk: Når druekvaset bliver til guld Vi har teamet op med en af Danmarks skarpeste Grappa kendere, Peter Waldorff og sender dig denne post.

Malbec druer
Druer til vin

Malbec

Malbec indtog Argentina Malbec er en druesort, der oprindeligt kommer fra Sydvestfrankrig, men den er nu bedst kendt som en af de vigtigste druesorter i

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]