Merlot

Merlot vindruen
Merlot vindruen

Merlot

Merlot er kendt som en blød, kødfuld og letvoksende drue, der let modner, hvilket gør den til en af ​​verdens mest plantede vindruer. Det er også en yderst populær drue til nogle af verdens bedste vine. Se f.eks. Masseto nedenfor, der er 100 procent på denne drue. Meget mindre prismæssigt kan gøre det for at opleve den autentiske smag.

Det er også en druesort med stærke historiske bånd til Bordeaux og det sydvestlige Frankrig. Det er den dominerende sort i de fleste vine fra Saint-Émilion og Pomerol, det område, som sorten stammer fra. Druen er nu bredt plantet i vinregioner over hele verden, og hvad angår mængderne af vin produceret internationalt, konkurrerer den kun med sin Bordeaux-ledsager, Cabernet Sauvignon

Merlot er en tidligt modnet druesort og kan modnes helt selv i lidt køligere klimaer. Denne pålidelige modning er en hovedfaktor bag dens øgede tilstedeværelse i de seneste årtier i Médoc og (for det meste erstatter hvide sorter) Entre-Deux-Mers-områder i Bordeaux. Dens største ulempe er, at de tidligt udviklende blomster er mere modtagelige for frostskader om foråret.

Merlot druens betydning i Frankrig

I Frankrig er Merlot den mest plantede rødvinsort af alle, og den er også ekstremt populær i Norditalien og de varmere områder i det sydlige Schweiz. Populariteten af ​​druen i USA resulterede i en markant stigning i beplantning i slutningen af ​​1980’erne og begyndelsen af ​​1990’erne, især i Californien og Washington på landets vestkyst. Men mens Merlot-baserede vine var modehøjde dengang, er populariteten siden faldet betydeligt til fordel for især Cabernet Sauvignon, Zinfandel og Pinot Noir.

Klima og druer

Klima har meget at sige om smagen af ​​denne drue. Når klimaet er varmere som i Californien, kan du forvente en mere frugt-agtig og blød vin i modsætning til den urteagtige og mineralske karakter med køligere klima fra Bordeaux.

Chateaux Petrus
Chateaux Petrus

Vine på Merlot

Masseto supertoscaner

Masseto, den ny dreng i klassen “italiensk supervin”

 

Vinsnak
Espresso machine
Mad og Vin

Espresso per favore

Hvad er rigtig espresso kaffe? Hvad er den bedste espresso kaffe og de bedste espresso cafeer i Italien. Espresso er en type kaffe, der brygges

Bonollo Grappa Italy
Vin nyt

Grappa talk

Grappa talk: Når druekvaset bliver til guld Vi har teamet op med en af Danmarks skarpeste Grappa kendere, Peter Waldorff og sender dig denne post.

Malbec druer
Druer til vin

Malbec

Malbec indtog Argentina Malbec er en druesort, der oprindeligt kommer fra Sydvestfrankrig, men den er nu bedst kendt som en af de vigtigste druesorter i

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]