Pinot Noir

pinot-noir, kendt rødvinsdrue brugt i det meste af vinverdenen

Pinot Noir

Pinot Noir er den dominerende rødvinsdrue i Bourgogne, men spredt sig til  vinregioner over hele verden.

Disse strækker sig fra det vestlige Tyskland (som Spätburgunder) og det nordlige Italien til Chile, Sydafrika, Australien, New Zealand og USA. Californien, Oregon og New Zealand er de lande for druen uden for sit hjemområde med størst succes.

Essensen af ​​Pinot Noir-vin er dens aroma af røde bær og kirsebær (friske røde kirsebær i lettere vine og stuvede sorte kirsebær i tungere eksempler). Mange af de mere komplekse eksempler associerer til skovbund. Velbyggede Pinot Noirs, især fra varmere høst, antyder læder og violer, som nogle gange minder om Syrah.

Navnet kan stamme fra et stedsnavn i Frankrig som Pinos eller Pignols, hvorfra der blev opnået stiklinger. Pignols i Auvergne har for eksempel dyrket Pinot siden middelalderen.

Vindruer fra hele vinverdenen

Vinsnak
Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato, en ægte italiensk klassiker

Vitello Tonnato, den klassiske Middelhavs delikatesse Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som Vitello Tonnato. Denne klassiske Middelhavsret,

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Hummer Thermidor
Mad og Vin

Hummer er yummy

Hummer er klassisk sea-food til en mørk Stout eller brusende bobler Dyk ned i en fest af hummer  klassiske opskrifter fra det bedre køkken og

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]