Pinot Noir

pinot-noir, kendt rødvinsdrue brugt i det meste af vinverdenen

Pinot Noir

Pinot Noir er den dominerende rødvinsdrue i Bourgogne, men spredt sig til  vinregioner over hele verden.

Disse strækker sig fra det vestlige Tyskland (som Spätburgunder) og det nordlige Italien til Chile, Sydafrika, Australien, New Zealand og USA. Californien, Oregon og New Zealand er de lande for druen uden for sit hjemområde med størst succes.

Essensen af ​​Pinot Noir-vin er dens aroma af røde bær og kirsebær (friske røde kirsebær i lettere vine og stuvede sorte kirsebær i tungere eksempler). Mange af de mere komplekse eksempler associerer til skovbund. Velbyggede Pinot Noirs, især fra varmere høst, antyder læder og violer, som nogle gange minder om Syrah.

Navnet kan stamme fra et stedsnavn i Frankrig som Pinos eller Pignols, hvorfra der blev opnået stiklinger. Pignols i Auvergne har for eksempel dyrket Pinot siden middelalderen.

Vindruer fra hele vinverdenen

Vinsnak
Vinhøsten i Frankrig 2024
Druer til vin

Vinhøsten i Frankrig 2024

Vinhøsten i Frankrig 2024 Vinhøsten i Frankrig, 2024 er solid og lovende, dog med en del meldug. Bordeaux: Området har kæmpet med økonomisk pres, herunder

maceration
Lær om vin

Maceration under vinens gæringsproces

Maceration er en yderst vigtig del af især rødvinsproduktion Maceration er rødvinens første gæringsproces. Det lyder lidt som massage, og det er ikke helt forkert.

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]