Tempranillo

Tempranillo druen

Tempranillo – Kongen af spanske druer?

Tempranillo producerer nogle af verdens kendte vine. De ting, vi elsker, har mange navne, og dette gælder også for kongen af Spaniens druer for nu at bruge en ikke helt forkert floskel. Med så mange regionale navne alene i Spanien  vil du nok miste vejret i forsøget på at holde styr på dem alle. Men Tempranillo-druen er mere end en spansk vindrue. Den dyrkes med succes i en række andre lande.

Hvor dyrkes Tempranillo?

Mens gode Tempranillo-vine fremstilles i Portugal, Australien og USA, kommer nogle af de bedste fra de to regioner Rioja og Ribera del Duero, der er kendt for deres livlige, dybfarvede røde.

Tempranilloen producerer levende og aromatiske vine, der spænder over krydderier, læder, tobaksblade og lejlighedsvis jordbær. Eg er ofte forbundet med denne drue på grund af ældning på enten franske barriques eller amerikansk eg.

Som en samlet krydret drue med bløde tanniner er den en god madvin. Pøev det med traditionelle tapas som Jamón Ibérico, eller prøv det med en mildere karryret.

Læs mere om spanske vine

Links til spanske vine:

Spanske vindistrikter fra Rioja til Penedes

Spansk vin fra Rioja til Penedes

Penedes

https://www.winetalk.dk/vinlande/spanien/penedes/

Vinsnak
Vinhøsten i Frankrig 2024
Druer til vin

Vinhøsten i Frankrig 2024

Vinhøsten i Frankrig 2024 Vinhøsten i Frankrig, 2024 er solid og lovende, dog med en del meldug. Bordeaux: Området har kæmpet med økonomisk pres, herunder

maceration
Lær om vin

Maceration under vinens gæringsproces

Maceration er en yderst vigtig del af især rødvinsproduktion Maceration er rødvinens første gæringsproces. Det lyder lidt som massage, og det er ikke helt forkert.

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]