Danske vine godt på vej

Ørnberg vine, Danske vine
Ørnberg vine, Danske vine

Vinhøst hos Ørnberg

Vinhøst hos Ørnberg, Sjællands Odde, Danmarks Alsace

Danske vine

Danske vine er godt på vej, selvom Danmark er typisk ikke kendt for sin vinproduktion, da klimaet ikke er meget velegnet til at dyrke traditionelle vindruer. Der er dog nogle vingårde i Danmark, der producerer vin af alternative druesorter, som tåler et køligt klima bedre, samt frugtvine og mjød. Her er nogle af de kendte vinproducenter i Danmark:

Skærsøgaard Vin: Denne vingård, der ligger ved Kolding, producerer vin af druesorten Solaris og har vundet adskillige priser for sine tørre hvidvine.
Dette forår er en milepæl for dansk vinproduktion. Det er nu 25 år siden at vinplantningen kommercielt blev startet på Skærsøgaard i foråret 1998. De første vinplanter blev grundlaget for kontinuerlig produktion af dansk vin siden den første autoriserede årgang i 2001. Årgangen var den første danske produktion af Mousserende Vin, Rødvin, Rosé, Dessertvin og Hvidvin under EU-regler.

Frederiksdal Kirsebærvin: Denne vingård, der ligger på øen Lolland, producerer vin af surkirsebær og har vundet international anerkendelse for sine kirsebærvine.

Østergaard Vinmageri

Nordlund Vingård i Avedøre: Denne vingård, der ligger i Avedøre, som er den sydlige del af Hvidovre, producerer vin fra en række alternative druesorter og har vundet flere priser for sine vine.

Kelleris Vin: Denne vingård ligger i Kvistgård i Nordsjælland, og producerer vin af druesorterne Rondo og Solaris og har vundet priser for sine tørre røde og hvide vine. De hedder Utopia, et navn der præcist afspejler, vinproduktion i Danmark: Det er som humlebien, der ikke ved den ikke kan flyve.

Ørnberg Vingård: Denne vingård, der ligger på Sjællands Odde i et landskab , som kunne være Alsace. De producerer vin fra druesorterne Pinot Noir og Pinot Gris og har vundet priser for sine vine. Deres mousserende vin er fremragende.

Cold Hand Winery: Denne vingård, der ligger ved Randers, producerer vin af en række forskellige frugter, herunder æbler, pærer og kvæder, samt honningmjød.

Det er blot nogle af de bedste vinproducenter i Danmark, og selvom Danmark måske ikke er kendt for sin vinproduktion i stor skala, producerer disse vingårde unikke og højkvalitetsvine, som er værd at prøve.

Danmark

Vinsnak
Espresso machine
Mad og Vin

Espresso per favore

Hvad er rigtig espresso kaffe? Hvad er den bedste espresso kaffe og de bedste espresso cafeer i Italien. Espresso er en type kaffe, der brygges

Bonollo Grappa Italy
Vin nyt

Grappa talk

Grappa talk: Når druekvaset bliver til guld Vi har teamet op med en af Danmarks skarpeste Grappa kendere, Peter Waldorff og sender dig denne post.

Malbec druer
Druer til vin

Malbec

Malbec indtog Argentina Malbec er en druesort, der oprindeligt kommer fra Sydvestfrankrig, men den er nu bedst kendt som en af de vigtigste druesorter i

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]