Barolo 2016 – Århundredets bedste årgang?

Barolo.Vineyards and castles of Piemonte in autumn colors. Italy

Barolo 2016 – Århundredets bedste årgang?

Barolo 2016  er en fest. Det er længe siden vi har smagt så fantastisk en Barolo årgang – som var klar til at nyde allerede i 2020 – men som helt sikkert vil udvikle sig og blive endnu bedre ved at blive gemt i 4 – 6 år mindst. Den burde først toppe i 2024 eller senere.

Eksperterne er heller ikke i tvivl – se bare her de flotte scores:

Cerretta 2016

James Suckling – 94
Intravino – 92
Rick Thompson – 94
Forbes – Excellent

Tresuri 2016

Decanter – 97 points
James Suckling – 94
Intravino – 95
Rick Thompson – 95
Forbes – Outstanding
Vinum – 17,50

Anden top Barolo her fra Renato Ferrero

Denne er Renato Ferreros topvin og stolthed. Den amerikanske vinguru Robert Parker har prøvesmagt den og finder den meget fin og mener, at den vil udvikle sig sig til noget enestående. Med duft af tjære, roser, kirsebær og krydderier mv. Vinen er meget kraftig og koncentreret og drikkes til ret kraftige eller stærkt krydrede retter.

Mere om Piemonte og vin

Vinsnak
Vinhøsten i Frankrig 2024
Druer til vin

Vinhøsten i Frankrig 2024

Vinhøsten i Frankrig 2024 Vinhøsten i Frankrig, 2024 er solid og lovende, dog med en del meldug. Bordeaux: Området har kæmpet med økonomisk pres, herunder

maceration
Lær om vin

Maceration under vinens gæringsproces

Maceration er en yderst vigtig del af især rødvinsproduktion Maceration er rødvinens første gæringsproces. Det lyder lidt som massage, og det er ikke helt forkert.

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]