Brunello di Montalcino

Brunello di Montalcino i Toscana, en af de store af Italiens vindistrikter

Brunello di Montalcino ligger helt i toppen over Italiens vindistrikter. Det er en magtfuld rødvin produceret på vinmarkerne rundt om den lille, men klassiske by Montalcino i det sydlige Toscana, heller ikke langt fra Siena og ca. 80 km fra Firenze. Der er dermed også et oplagt rejse- og udflugtsmål. Montalcino selv rummer et Enoteca (vinbar) med over 40 forskellige Brunelloer. Brunello betyder egentlig brun fra “bruno” og refererer til druen Sangiovese, som er den eneste drue, der må indgå i Brunello.  Klimaet er det sydlige Toscana er varmt og tørt, og nogle af de bedste vine produceres i 400 – 500 meters højde. Brunello kan blive utroligt gammel. 50 år er “ingen alder” for en klasse Brunello. Vinene skal ligge 4 år til lagring og opnår status Riserva efter 5 års lagning. Første da er de til salg fra producenter, altså efter 4 eller 5 år. Det kræver en markant kapitalbinding og stiller store krav til evnen til at forudse en vins kvalitet.  I konkurrencen mod de nye super toscanere holder Brunello skansen. Her har vi en  række vinhuse, som er værd at holde øje med og værd at gæste for en uforglemmelig smagning.

Læs om Italiens vine

Altesino, vinmarker. Brunello di Montalcino
Vinsnak
Vinhøsten i Frankrig 2024
Druer til vin

Vinhøsten i Frankrig 2024

Vinhøsten i Frankrig 2024 Vinhøsten i Frankrig, 2024 er solid og lovende, dog med en del meldug. Bordeaux: Området har kæmpet med økonomisk pres, herunder

maceration
Lær om vin

Maceration under vinens gæringsproces

Maceration er en yderst vigtig del af især rødvinsproduktion Maceration er rødvinens første gæringsproces. Det lyder lidt som massage, og det er ikke helt forkert.

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]