Spanske vine bliver bare bedre og…

Spanske vine
Spanske vine

Spanske vine fra Rioja til Penedes og Ribera del Duero.

Spanske vine er i rivende udvikling. Verdens tredie største vinproducent giver den gas og rammer plet på både kvalitet, innovation og pris. Spanien er hjemsted for mange fantastiske vinregioner, hver med deres egne unikke karakteristika. I denne artikel vil vi introducere vor spanske vin video og en trio af Spaniens mest populære vinregioner: Rioja, Penedes og Ribera del Douro.

Rioja er tilbage

Rioja er et af Spaniens mest kendte vinområder, og producerer nogle af landets mest berømte vine. Rioja-vine er typisk lavet af en blanding af Tempranillo-, Garnacha- og Graciano-druer og er kendt for deres lyse frugtsmag og elegante struktur. Størstedelen af Rioja-vinene er røde, selvom en lille mængde hvid- og rosévine også produceres i regionen.

Spanske vindistrikter fra Rioja til Penedes

Spansk vin fra Rioja til Penedes

 

Penedes vokser og vokser i anseelse blandt de spanske vine

Penedes er berømt idag blandt spanske vine, og er en  vinregion lige sydvest for Barcelona. Klimaet i Penedes er perfekt til at dyrke en bred vifte af druesorter, herunder indfødte spanske sorter som Xarello, Macabeo og Parellada (som bruges til at lave regionens berømte Cava mousserende vine), samt internationale sorter som Chardonnay og Cabernet Sauvignon . Penedes er også hjemsted for nogle af Spaniens bedste vine – perfekt til dem, der ønsker at udforske regionens vine uden at sprænge penge.

Tempranillo

Tempranillo

Ribera del Douro, spanske vine når de er bedst

Ribera del Douro er et af Spaniens mest maleriske vinområder, beliggende i landets nordøstlige hjørne langs bredden af Duero-floden. Ribera del Douro er et vinområde beliggende i det nordøstlige Spanien, nordøst for Madrid. Regionen er bedst kendt for sine rødvine lavet af Tempranillo-druen, såvel som dens forstærkede vine kendt som “vinos de aguja.” Ribera del Douro-vine lagres typisk på egetræsfade i minimum to år før frigivelse.

Ribera del Duero, ja det er Pingus og Vega Sicilia

Ribera del Duero

 

Vinsnak
Espresso machine
Mad og Vin

Espresso per favore

Hvad er rigtig espresso kaffe? Hvad er den bedste espresso kaffe og de bedste espresso cafeer i Italien. Espresso er en type kaffe, der brygges

Bonollo Grappa Italy
Vin nyt

Grappa talk

Grappa talk: Når druekvaset bliver til guld Vi har teamet op med en af Danmarks skarpeste Grappa kendere, Peter Waldorff og sender dig denne post.

Malbec druer
Druer til vin

Malbec

Malbec indtog Argentina Malbec er en druesort, der oprindeligt kommer fra Sydvestfrankrig, men den er nu bedst kendt som en af de vigtigste druesorter i

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]