grapes
Vinsnak og sidste nyt

Vinrejser

freixenet Vine, Cava. bobler fra de bedste vinlande

Vinrejser – fordi du ikke skal køre hjem.

Vinrejser er som regel fantastisk hyggelige.

Du lærer en masse om vin ved at stå på en vingård i Bordeaux og sige noget på skole-fransk, som faktisk bliver forstået, før slottets repræsentant nænsomt slår over i engelsk,  eller  ved at hilse på en rigtig baron i Barolo i Piemonte, der slår ud med armene og sig min vingård, hvor stor?  Kan du se horisonten? Vin-dialog med dem, der laver vin.

Det er bare noget helt andet at stå der med ejeren af vinslottet, som stolt peger udover modne druer så langt øjet rækker og deklarerer “det blive en god høst hvis vi ikke får hagl!” Det er i øvrigt et reelt problem i bla. det nordlige Frankrig, faktisk helt ned i Cotes du Rhone og højt beliggende vinområder, så decimeres høsten og indtjeningen. Vindyrkning er hårdt og risikofyldt og fantastisk når det lykkes at skabe en bedre vin. Tårer i øjnene.

Pluk en drue på din vinrejse

Eller du kunne plukke nogle druer selv på en vinrejse sammen med nogle rumænere. Det er her, EU stråler. Plads til alle. Klassisk vindyrkning ville have det svært uden tilførelsen af arbejdskraft udefra. Det siger de selv gang på gang. Så pas godt på dem, siger vi til vinslottene, de er også på vinrejse og bidrager intenst til jeres forretning. Men du selv skal ikke plukke for mange druer, du er på ferie! Det er reelt hårdt arbejde, men sundt og godt for ens vinforståelse. Se og deltage i det arbejde, der skal til for at skabe en bedre vin.

Eller du hører historien om, hvordan de i Bourgogne varmer markerne op, for at undgå frost og kulde. Det er lige som ski-pister og snekanoner, bare omvendt.

Det er også en god vinoplevelse at stå i en vinkælder der er måske flere hundrede år gammel og få 1/2 glas af en vin, der er ældre end dig selv. Så dyr, at hånden ryster lidt. Men du spilder ikke.

At glæde sig til en vin middag, hvor de lokale værter parrer deres egen bedste vin med egnsretter, typisk tilpas mange til du bliver rigelig mæt og glad.

At få en god cognac bagefter eller en Grappa eller noget tredie, hvis der er plads til mere, og så ikke skulle tænke på, hvordan du kommer hjem.  It is taken care of.

At møde nye og gamle venner i rammer, som kun indbyder til hygge og fælles glæde.

Derfor blandt andet, er vi med til at arrangere og gennemføre vinrejser. “Lige om lidt” fortæller vi om en meget lovende vinter vinrejse 2020  til Toscana, som gode venner arrangerer, og vi skal da med, skal du også ?

Vinlande

Vinrejser

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]